Kuinka puhdistaa meikki siveltimet? – 5 vahvistettua tapaa

Oikea meikin puhtaus on tärkeää sen varmistamiseksi, että meikkisi näyttää parhaimmalta. Yksi asia, joka usein unohtuu on meikki siveltimien puhtaus ja puhdistaminen, joten ne täytyy suorittaa säännöllisesti. Ongelma voi olla se, että useimmat meikkitaiteilijat ja meikkisessiot laiminlyövät puhdistamisprosessit. Tässä artikkelissa käsittelemme 5 vahvistettua tapaa, joiden avulla voit puhdistaa meikkisiveltimiesi hygieenisellä tavalla.

1. Pese siveltimellä saippualla ja lämpimällä vedellä

Tämä on yksinkertaisin tapa puhdistaa meikkisiveltimiä. Aloita huuhtelemalla siveltimet lämpimässä vedessä. Sen jälkeen voit levittää natriumlauretisulfaattia saippuallekkeeseen ja painamalla siveltimien varret sisään saippuallekkeeseen. Pesevän liikkeen ei tarvitse olla liian suuri, riittää kun siveltimet tuntuu olevan puhdistettuina. Testaa itse menetelmään pienellä siveltimellä, jotta voit nähdä, antaako se tarpeeksi puhdistusvoimaa ja poistavatko se meikin.

Sen jälkeen huuhtele huolellisesti niin kauan, kunnes vedestä tulee puhdistavaa ja selvää. Varmista, että kaikki saippua jäämät huuhtelukset pois. Seuraavaksi voit valmistaa puhdistamispöydän, jonka voit asettaa meikkisiveltimien vedellä laittaaksesi ne siihen kuivumaan. Muista, että pohjassa olisi hyvä olla pergamenttipaperi, jotta pohjalta vapautuva vettä vältetään.

2. Puhdista ja desinfioi siveltimet öljyllä

Öljypuhdistus on hyvä tapa puhdistaa meikkisiveltimet, jotta ne puhdistuvat hyvin ja se myös desinfioi ne. Aloita sekoittamalla tärpättiöljyä ja nestemäistä kookosöljyä suhteessa 1:3. Voit käyttää tätä yrttiöljy kuivatusliina ja voitele sitä siveltimien varret pehmeästi. Ole varovainen, ettet paina öljyä liikaa ja sekoita öljy liian löysäksi, koska se voi jättää siihen siveltimien päähän öljykerroksen. Testaa aina suhteet muutokset ja tuoksut.

Kun olet rullannut siveltimiä öljyyn, voit huuhdella ne saippuallekkeessa. Varmista, että poistat saippua jäämät huolella vedellä ja jätä ne sitten kuivattamaan pyyhepaperille. Tämä prosessi tulisi suorittaa säännöllisesti, mieluiten kerran a ja viikoittain, jotta voit olla varma, että siveltimesi ovat täysin puhtaita.

3. Puhdista siveltimet spray-koostumuksilla

Spray-koostumukset auttavat poistamaan meikin jäämät ja bakteerit ja desinfioimaan siveltimet. Yksi miedoimmista desinfektioaineista on chlorhexiiniglukonaatti, joka on suhtelisen luotettava bakteerien po preventing agents (BEP). On kuitenkin muistettava, että eri meikkisiveltimet vaativat eri puhdistusmenetelmiä, joten valitse osuva koostumus ja spray.

Kun olet tuoreuttanut meikkisiveltimesi, voit sitten desinfioida ne juuri hankkimallasi koostumuksella. Esasuihku on tehokkaampi, jos tavallista vettä käytetään tahroihin, minkä jälkeen suihkutus tehdään desinfiointiaineelle. Desinfiointi- ja desinfiointisuihkut suoritetaan, jokaisen pitäisi jäädä 2-3 minuutiksi ennen kuin ne huuhdellaan pois. Lopuksi voit levittää pienen määrän kosteusvoiteena toimivaa öljyä paremman lopputuloksen saamiseksi.

4. Uudelleenkäytä ja desinfioi siveltimet vanutuotteilla

Puuvillavillan ja vanu-tuotteiden puhdistukseen tarkoitetut tuotteet ovat vahvasti suositeltuja. Niitä voidaan käyttää myös meikkisiveltimien poistamiseen. Koska puuvillapussit eivät käytännössä voi tavoittaa meikkijäämät, ne voivat jäädä vanuun. Tässä tapauksessa puuvillan ja vanun uudelleenkäyttö olisi parempi vaihtoehto.

Kun olet ottanut vanuta ja laitat siveltimet puhdistukseen, voit sekoittaa vedellä kaksi tippaa puhdistusainetta, minkä jälkeen olet saanut Vanu liuoksen. Cottonsia voi aktivoida lisäämällä jonkin verran vettä, jotta se voi työskennellä meikkijäämien poistamiseksi. Murskaamisen jälkeen siveltimet voivat olla täysin puhdistettuja ja uudelleenvalmistettuja käyttöä varten.

5. Puhdista siveltimet valmiilla puhdistuksilla meikkialan ammattilaisessa salongissa

Kun meikkisiveltimet ovat todella likaisia, tämä voidaan ratkaista konsultoimalla meikkialan elinkeinon ammattilaista ja suorittamalla puhdistaminen puhdistussalongissa (esim. kunnallisen terveydenhuollon ammattilaisten toimisto). Tässä sinulla on useampi vaihtoehto, joista voit valita. Valmisteita, kuten 70-prosenttisen alkoholin, voi käyttää desinfiointiin.