Kaunista meikkiä eri ihonsävyille

Meikki on taiteellinen ilmaisutapa, joka antaa meille mahdollisuuden korostaa parhaita piirteitämme ja peittää meitä häiritseviä seikkoja. Jotkut meistä käyttävät meikkiä joka päivä, joko työn tai iloisen huvin vuoksi. Toiset meistä taas käyttävät sitä erityisiä tilaisuuksia varten tai eivätkö ollenkaan.

Riippumatta siitä, kuinka usein tai vähän käytät meikkiä, on tärkeää ymmärtää, että kaikki meikit eivät sovi kaikille. Jokaiselle ihon sävylle on omat suositellut meikkisävynsä, ja käyttämällä oikeaa sävyä voimme tehdä meikistämme entistä kantajansa näköisemmän ja luonnollisemman.

Haalean Ihon Meikki

Haalean ihon omistajille paras tapa saada terve ja luonnollinen ilme on käyttää vaaleita tai keskitummia meikkisävyjä. Kuvittele, että taivas on jäänyt pilviseksi, mutta auringonsäteet yrittävät silti tunkeutua pilvien läpi. Tämä on tunnelma, jonka tulisi heijastua haalean ihon meikistä.

Punoituksen vähentämiseksi käytä vihreää peitevoidetta. Vaaleat, neutraalit ruskeat ja persikkaiset luomivärit tuovat silmät esille, kun taas vaaleanpunainen tai korallinpunainen poskipuna antaa kasvoillesi raikkaan, terveen hehkun. Huulipunan väri riippuu siitä, kuinka voimakkaan ilmeen haluat luoda. Luonnolliseen lookiin suositellaan vaaleanpunaista tai nudea, kun taas dramaattisempaan lookiin sopii voimakas punainen tai syvän marjainen sävy.

Ruskean Ihon Meikki

Luonnollisen ja hehkuvan lookin luominen ruskealla iholla on helppoa, kun on valinnut oikeat sävyt. Hyvä nyrkkisääntö on valita meikit, jotka ovat pari astetta tummempia kuin oma ihosi sävy, jotta ne eivät näytä liian vaaleilta tai liian ashisilta.

Ruskealle iholle suositellaan persikkaista tai ruusukultaista poskipunaa, joka tuo kasvoillesi luonnollista hehkua. Kun valitset huulipunaa, valitse luonnollinen sävy, kuten kirkas punainen tai syvä terrakotta. Älä pelkää rohkeita luomivärivärejä. Keltainen, oranssi ja säkenöivä kulta ovat erityisen sopivia.

Mustan Ihon Meikki

Naisten, joilla on hyvin tumma iho, ei pidä pelätä kirkkaita värejä. Syvä, rikas iho säteilee luonnollisesti ja kirkkaat, voimakkaat värit saavat sen hehkumaan vielä enemmän. Oliivinvihreä, savunharmaa tai jopa heleä sireeninvioletti luomiväri ovat erinomaisia valintoja.

Teräksinen valkoinen tai hopeinen korostusvoide tuo kauniit kasvonmuotot esille ja antaa iholle kimaltelevaa hehkua. Kasvoille voidaan lisätä kevyt pronssisävyinen poskipuna, ja huulille suositellaan syvän purppuraa tai tummaa punaa.

Lopuksi

Sopivien meikkisävyjen valinta ihonsävyn mukaan ei ole aina helppoa, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Oikeat sävyt paitsi korostavat luonnollista kauneuttasi, myös tekevät sinusta itsevarmemman. Muista kuitenkin aina, että jokainen ihonsävy on kaunis sellaisenaan, meikillä tai ilman.

Kokeile myös rohkeasti erilaisia sävyjä ja tee omia meikkikoostumuksiasi. Näin voit löytää oman tyylisi ja luoda meikkilookit, jotka ovat aivan omaa luokkaansa.