Miten ihoa hoidetaan syksyllä? Helpot ja tehokkaat menetelmät kesänjälkeiseen huolenpitoon

Kesän aurinkokylvyt jättävät meille usein ei-toivottuja muistoja – epätasainen rusketus, väriläikkiä ja ihon kuivuus. Miten kauneus palautetaan ihoon? Tutustu parhaisiin ihonhoitomenetelmiin syksyllä.

Hassu olo syksyllä ei ole pelkkää mielikuvituksen tuotetta. Vähempi aurinko ja vähempi kuumuus saavat hyvän olon tunteemme vähenemään huomattavasti. Tiesittekö, että iho saattaa kärsiä ”masennuksesta” syksyllä? Kesän jälkeen ihon on usein kuiva, ärsyyntynyt, läikikäs, harmaa ja eloton. Se näyttää tarvitsevan energialisän. Miten eloisuus saadaan takaisin?

Syksyn ihonhoito

Kesän jälkeiset viileät kuukaudet ovat täydellinen ajankohta elvyttää ihoa. Iltaisin meillä on loistava tilaisuus hemmotella itseämme kotikylpylähoidoilla. Kun aurinko ei enää paista yhtä paljon, voimme käyttää kesällä kiellettyjä kauneushoitoja.

Ihosta voi pitää huolta kahdella tavalla syksyllä:

 • kotona tehtävät kauneushoidot,
 • kauneudenhoitajan käsittelyt kauneushoitolassa,

Askel 1 – Kuorinta

Kesän jälkeen on hyvä aloittaa kuorivilla tuotteilla. Hyvä kuorintavoide (kotona tai hoitolassa) poistaa kuolleita ihosoluja ja minimoi auringon aiheuttamien väriläikkien näkyvyyttä. Kuorinta on hyvin tärkeää syksyllä, sillä se palauttaa ihon pehmeyden, sileyden ja tasaisen värin. Kesän jälkeen rusketus on usein epätasainen ja iho kuiva, ja tästä on helpoin päästä eroon kuorinnan avulla.

Askel 2 – Elvytys

Auringon takia väsynyt iho ”kaipaa” puuttuvia ravintoaineita. Käyttämällä oikeanlaisia naamioita tai elvyttäviä hoitoja, voimme tarjota iholle oikean määrän vitamiineja, hivenaineita, rasvahappoja yms. Tämä vahvistaa ihon sisäisiä rakenteita, tekee ihosta joustavamman ja parantaa yleistä ulkonäköä. Ihon uudistaminen syksyllä on tärkeä osa kauneuden palauttamista.

Askel 3 – Kosteutus

Mitä iho kaipaa eniten pitkän kesän jälkeen? Kosteutusta tietenkin. Kuumuus, paahtava aurinko, suolavesi – kaikki tämä johtaa kosteustason vähenemiseen. Tuloksena iho on kuiva, eloton, karhea ja ärsyyntynyt. Syksyllä esimerkiksi hyaluronihappoa tai ureaa sisältävä kasvovoide saattaa olla avuksi. Hyvä ratkaisu on käydä sopivissa käsittelyissä, jotka kosteuttavat ihoa runsaasti. Ihon kosteuden hallitseminen on tärkeää ja vaikuttaa sen kuntoon ja ulkonäköön talvella.

Askel 4 – Suoja

Syksyn ihonhoitoon kuuluu myös ihon suojaaminen. Nyt on aika rakentaa suojamuurit kylmyyttä, tuulta, sadetta, myrkkyjä ja ilmastoinnin kuivaa ilmaa vastaan vahvan auringon sijaan. Hyvä huulirasva suojaa huulia kuivumiselta ja rohtumiselta. Syksyllä tulisi valita kosteuttavia ainesosia, kuten öljyjä, sisältäviä tuotteita, sillä ne tekevät ihosta kauniin ja terveen.

Miten ihoa hoidetaan kotona syksyllä?

Ihon ”syyssiivoukseen” ei tarvitse kuulua kalliita kauneushoitoja hoitolassa. Kotonakin voi tarjota iholle kosteutusta ja ravitsemusta. Miten tämä tehdään tehokkaasti?

Syksyn ihonhoitomenetelmät kotona:

 • C-vitamiinia tai monia vitamiineja sisältävä seerumi,
 • kotitekoiset kuorintavoiteet, esim. öljy vadelmansiemenillä tai kaurahiutaleilla,
 • luonnolliset kasvoöljyt ehkäisemään kuivumista,
 • kasvovoiteet hyaluronihapolla ja/tai pantenolilla,
 • rentouttavat ja elvyttävät kylvyt,
 • tasapainoinen ruokavalio kasveilla ja hedelmillä (vitamiinien lähde).

Mitä käsittelyjä kannattaa tehdä syksyllä?

Kun meillä ei ole aikaa tehdä kotitekoisia kauneustuotteita tai haluamme auttaa ihoa intensiivisemmin, voimme pyytää kauneudenhoitajaa apuun. Monissa kauneushoitoloissa syksyllä löytyy erityiskäsittelyjä, joita kannattaa kokeilla ihon eloisuuden palauttamiseksi. Mitkä käsittelyt ovat hyväksi iholle kesän jälkeen?

 • Kemikaalikuorinnat – ihanteellinen ratkaisu, kun kotitekoiset kuorinnat ovat liian heikkoja. Kuorintaprosessi käyttää hedelmähappoja, kuten glykolihappoa tai mantelihappoa, joka kuorii kuolleita ihosoluja ei-mekaanisesti. Käsittelyn jälkeen iho on sileä ja täydellisen puhdas.
 • Mesoterapia – tämän voi tehdä neulalla, mikroneulalla (rullan avulla) tai ilman neulaa. Tyypistä huolimatta tämä on loistava käsittely syksyllä. Käsittely tarjoaa iholle paljon ravintoaineita ja stimuloi solujen uusiutumisprosessia.
 • Ääniaaltokäsittely (sonoforeesi) – hyvä tapa ravita ihoa syvästi ja kosteuttaa sitä ilman neuloja. Käsittelyn aikana ihoon laitetaan erityistä ihonhoitotuotetta ääniaaltojen avulla. Aaltojen avulla ihoon pystyy tunkeutumaan myös sellaisia ainesosia, jotka eivät normaalisti siihen pysty.
 • Mikrodermabraasio – toimii hyvin syksyllä, koska se puhdistaa tehokkaasti, elvyttää ja kiinteyttää ihoa. Erityispäät poistavat kovettunutta ihoa ja stimuloivat luonnollisia elvytysprosesseja. Vanha iho korvataan uudella, terveellä ja kauniilla iholla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *