Kaikki, mitä sinun tulee tietää lämpövaurioista. Katso myös parhaimmat löytömme: LÄMPÖSUOJATUOTTEET HIUKSILLE

Lämpösuojan käyttäminen on erittäin tärkeää, jos et haluat välttää pörröiset ja palaneet hiukset. Lämpösuoja on ainoa keino suojata hiukset muotoilutyökalujen ja niiden tuottaman lämmön haittavaikutuksilta. Mitkä tuotteet ovat sitten tehokkaimpia? Esittelemme teille mielellämme uusimman arvostelumme lämpösuojatuotteista, joihin tutustuimme tarkemmin ja joita myös testasimme itse.

Mikä tekee lämpösuojasta niin tärkeän?

Lämpösuojan käyttäminen on keskeinen seikka, joka vie sinut lähemmäs terveen näköisten ja vahvojen hiusten saavuttamista. Jos hiuksia ei suojata lämmölt’, ne haurastuvat, vaurioituvat ja jopa katkeilevat. Miksi näin tapahtuu? Yksinkertaisesti selitettynä terveiden hiusten sisällä on kosteutta. Föönauksen tai suoristamisen aikana kosteuden lämpötila nousee ja se muuttuu höyryksi, joka repii hiuskalvoja hajalle haihtuakseen. Huolestuttavampaa on, että se myös rikkoo keratiinisidoksia, mikä johtaa nopeasti hiusten haurastumiseen ja kuivumiseen. Valitettavasti lämpömuotoilun aikana syntyneitä vaurioita ei useinkaan voida korjata – hiusten terve ulkonäkö on peruuttamattomasti menetetty. Jotta näin ei kävisi, on parempi ehkäistä tällaisia negatiivisia vaikutuksia kuin yrittää korjata niitä myöhemmin.

Miten lämpösuojaus toimii?

Jos tavoitteenasi on tarjota vahva suoja hiuksillesi, sinun on myös löydettävä tuote, joka koostuu laadukkaista ainesosista. Tärkeillä ravintoaineilla rikastettua kosmetiikkaa kannattaa suosia tietenkin sen hoitavan vaikutuksen vuoksi muutenkin. Mistä tunnistat tällaisen tuotteen? Katsomalla ainesosaluetteloa, kuinkas muutenkaan. Laadukas lämpösuoja-aine sisältää vähintään jotakin seuraavista: kasviperäiset öljyt, proteiinit, siemenuutteet, E-vitamiini tai pantenoli.

Jotta hiusten lämpösuojatuotetta voisi kutsua tehokkaaksi, sen on lisäksi tuotettava nopeita tuloksia. Mutta millaisia tuloksia sen pitäisi tuottaa? Lämpösuoja-aineen pitäisi:

  • suojata hiuksia korkeilta lämpötiloilta
  • helpottaa muotoilua
  • vahvistaa hiuksia
  • ravita ja hoitaa
  • ei saa painaa tai rasvoittaa hiuksia
  • edistää kiiltoa ja sileyttä
  • olla helppo levittää
  • suojaa hiuksia päivittäisiltä haittatekijöiltä

Kenelle lämpösuoja sopii?

Lämpösuojaa olisi pidettävä elintärkeänä kaikille, jotka käyttävät päivittäin mitä tahansa lämpömuotoiluvälinettä – esim. fööniä, kiharrinta tai suoristusrautaa. Sitä olisi pidettävä välttämättömänä myös niille, jotka altistavat hiuksensa korkeille lämpötiloille vaikkapa paahteisena kesäpäivänä.

Markkinoilla oleva tuotevalikoima on melko laaja, joten omien tarpeitesi ja mieltymystesi mukaan voit valita hiusmaidon, voiteen, öljyn ja suihkeen väliltä. Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin yleisin, mitä markkinoilla on tarjolla, koska se sopii kaikille hiustyypeille ja on helpoin levittää.

Kannattaa huomata, että lämpösuoja on myös välttämätöntä, kun vietät paljon aikaa auringossa. Hiukset olisi myös hyvä suojata korkeilta lämpötiloilta ennen saunassa tai solariumissa käyntiä. Tämä tuote on osoittautunut hyödylliseksi myös silloin, kun vietät suurimman osan päivästäsi kuivassa huoneilmassa, eli huoneessa, jossa on lämmitys tai kova ilmastointi.

LÄMMÖLTÄ SUOJAAVAT HIUSTUOTTEET – ARVOSTELU

MEIDÄN VALINTA: #1 Nanoil Heat Protectant Spray

nanoil LÄMPÖSUOJASUIHKE

Tämä lämpösuojasuihke on kehitetty siten, että se sopii poikkeuksetta kaikille – kampaajista tavallisiin kuluttajiin. Tämä tuote on myös maineensa ansainnut, sillä silkkiproteiineilla ja E-vitamiinilla rikastettu koostumus luo vahvan lämpösuojan, joka toimii jopa 220 celsiusasteeseen saakka. Nanoil Heat Protectant Spray estää myös hiusten väriä haalistumasta, palauttaa kiillon, sileyden ja kosteuden. Se myös taltuttaa kurittoman tukan ja edistää terveen näköisiä hiuksia. Saadaksesi nämä vaikutukset sinun täytyy vain suihkuttaa hiuksiisi Nanoilin lämpösuojasuihketta ja kammata ne lävitse – siinä kaikki. Ja mikä parasta, tämä monipuolinen lämpösuoja ei ole edes kallis.

Tuotteen verkkosivu: nanoil.fi

# 2 L’Oreal Professionnel Hot Style Iron Finish

Tätä lämpösuojan tarjoava ja silottava hiusmaito on tehty niille, jotka käyttävät suoristusrautaa päivittäisenä muotoiluvälineenä. HOT-teknologiansa (Heat Optimising Technologies) ansiosta tämä tuote alkaa toimia, kun se altistuu korkeille lämpötiloille, ja muuttaa kurittoman tukan sileäksi ja kiiltäväksi. L’Oreal Professionnel Hot Style Iron Finish pitää hiukset turvassa ksyloosin ja keramidien ansiosta, jotka tekevät hiuksista myös pehmeämmät ja kimmoisammat. Vaikka käyttäjät ylistävät tuoksua, he eivät kuitenkaan erityisesti kehu tuotteen hintaa.

#3 CHI 44 Iron Guard

Tämä punainen lämpösuojasuihke on tunnettu siitä, että se hallitsee ja kontrolloi myös kaikkein kurittomimpia hiuksia. Sen koostumusta hallitsee hydrolysoitu silkki, joka vastaa siitä, että hiuskalvot pysyvät sileinä, mikä estää kosteuden haihtumista lämpömuotoilun aikana. Koostumukseltaan kevyt CHI 44 Iron Guard parantaa elottomien hiusten ulkonäköä tehden niistä silkkisen sileät. Positiivista on myös se, että tämä lämpösuoja on tunnettu siitäkin, että se antaa kampaukselle pitoa, joka kestää pitkään.

#4 Davines Oi All In One Milk

Tähän pieneen mustaan suihkepulloon Davines sulki hiuksia hellivän tuotteen, jonka tuoksua kuvaillaan mielettömäksi. Amazonian roucou-öljy sisältää runsaasti beetakaroteenia, joka korjaa vaurioita ja suojaa hiuksia UV-säteilyltä. Pro-vitamiini B5 puolestaan täydentää kuivia hiuksia kosteudella, kun taas aminokompleksi pehmentää, vahvistaa ja tekee hiuksista vastustuskykyiset korkeita lämpötiloja vastaan. Tätä tuotetta pidetään ylellisenä, mikä näkyy selvästi myös sen hinnassa. Sen sanotaan kuitenkin kestävän pitkään, joten Davines Oi All In One Milk voi itse asiassa olla melko hyvä sijoitus.

#5 Balmain Paris Thermal Protection Spray

Ranskalaisvalmisteinen lämpösuojasuihke on suunniteltu tarjoamaan vahvaa suojaa kaikille, jotka rakastavat lämpömuotoilua. Sen sanotaan pitävän hiukset turvassa jopa 220 celsiusasteen lämpötiloille altistettaessa, mitä useimmat käyttäjät myös etsivät. Sinun ei tarvitse odottaa suojan muodostumista hiustesi ympärille, sillä voit siirtyä lämpömuotoiluun melkein heti Balmain Paris Thermal Protection Sprayn levittämisen jälkeen. Tällä tuotteella torjut myös katkeilua ja ehkäiset hiusten pörröisyyttä. Haluamme antaa tälle tuotteelle ison plussan siitä, ettei koostumus sisällä lainkaan parabeeneja tai sulfaatteja.