Maissiöljy – sen vaikutus ihoon, hiuksiin ja kynsiin

Maissiöljy ei ainoastaan paranna kastikkeiden ja salaattien makua, se parantaa myös ihon, hiusten ja kynsien kuntoa. Mitä ominaisuuksia ja kosmetiikkakäyttöjä maissiöljyllä on? Mitä se sisältää?

Maissiöljy – sisältö

Maissiöljy on yksi parhaista hoitavista kasviöljyistä sen sisällön ansiosta. Maissiöljy sisältää 85% tyydyttymättömiä rasvahappoja, nimittäin linolihappoa (omega-6) ja oleiinihappoa (omega-9). Lisäksi öljy on täynnä A-, C-, E- ja B-vitamiineja.

Maissiöljy – kosmetiikkaominaisuudet

Raffinoimaton ja kylmäpuristettu on terveellisin mahdollinen maissiöljy. Tuote on luonnostaan punaista tai oranssia ja puhdistusprosessin jälkeen väri on kellertävä. Maissiöljy kuuluu kuivaaviin öljyihin, eli sellaisiin, jotka hapettuvat ollessaan yhteydessä valoon tai kosteuteen. Jotta öljy säilyttäisi ominaisuutensa mahdollisimman kauan, sitä tulee säilyttää erityisolosuhteissa, eli kuivassa ja pimeässä paikassa. Maissiöljyä saa luomukaupoista, verkosta ja ruoanlaittoon tarkoitettua öljyä saa supermarketeista.

Maissiöljy tarjoaa antioksidanttisia ominaisuuksia ja ravitsee, kosteuttaa sekä vahvistaa tehokkaasti. Lisäksi se elvyttää vaurioituneita solumembraaneja sekä hidastaa solujen ikääntymistä.

Maissiöljy – kosmetiikkakäyttö

Koska maissiöljy sisältää niin paljon vitamiineja, tyydyttymättömiä rasvahappoja, kasvisteroleja ja muita ravintoaineita, se sopii kaikkien ihotyyppien hoitoon. Kuivan, öljyisen, sekaihon, ikääntyvän ihon ja atooppisen ihon omistajat tulevat arvostamaan öljyn ominaisuuksia. Maissiöljy auttaa hoitamaan psoriasista omega-3 ja omega-6 rasvahappojen ansiosta, koska ne lievittävät ihon tulehduksia ja ratkaisevat kuivan sekä hilseilevän ihon ongelmat.

Maissiöljyä voi myös käyttää hiusöljyhoidossa. Säännöllinen käyttö vahvistaa hiustuppia ja kosteuttaa hiuksia. Lisäksi maissiöljy ehkäisee liiallista hiustenlähtöä. Tämä ominaisuus on K-vitamiinin ansiota, joka parantaa kalsiumin imeytymistä.

Maissiöljy ja sen ihovaikutukset

Maissiöljyä voi laittaa sekä kuivalle että kostealle iholle, riippuen tarpeistamme. Siitä huolimatta öljy kosteuttaa. Öljyä tarvitsee vain hieroa muutama tippa valituille alueille. Maissiöljyä voi myös laittaa kasvoille – pienissä määrissä, jotta se imeytyisi helposti. Mikään ei estä voimistamasta voidetta tai rasvaa muutamalla maissiöljytipalla vaikutusten parantamiseksi.

Maissiöljyn avulla voi myös suorittaa öljyhiushoidon. Monen naisen mielestä hiustenhoito on epämiellyttävä ja kallis tehtävä: se ei ainoastaan vaadi oikeiden tuotteiden valitsemista (joka on kallista), vaan myös taidokasta ja säännöllistä käyttöä. Mieti, jos hiuksia voisi hoitaa muullakin kuin pelkällä shampoolla ja hoitoaineella. Tähän tarkoitukseen voi käyttää öljyä. Maissiöljy on hyvä valinta siihen. Öljymäärä riippuu hiusten pituudesta ja paksuudesta, kuivuustasosta sekä ihon ärsyyntyneisyydestä. Tunnin kuluttua hiukset kannattaa pestä shampoolla, joka ei sisällä ärsyttäviä ainesosia, kuten SLS tai SLES -silikoneja. Tämä riittää.

Hiustenhoidolle omistettu aika on hyvin alhainen suhteessa säännöllisen öljyämisen antamiin hyötyihin:

  1. Ravitsemus. Maissiöljy sisältää runsaasti vitamiineja sekä hivenaineita, jotka hoitavat hiuksia sekä päänahkaa kattavasti. Näihin kuuluu A-, C- ja K-vitamiini sekä kalsium, magnesium, kalium, jodi ja tyydyttymättömät rasvahapot.
  2. Elvytys. Maissiöljy rauhoittaa päänahan ärsytyksiä, nopeuttaa solujen uusiutumista ja paikkaa hiusten vaurioita.
  3. Vahvistus. Maissiöljy vahvistaa hiuksia ja hiustuppia sekä vähentää hiusten ohenemista ja kemikaalivaurioiden riskiä.
  4. Hiusten yleiskunnon paraneminen. Maissiöljy parantaa verenkiertoa ja tukee hiuksia taistelussa hilsettä vastaan.

Maissiöljy ja sen kynsivaikutukset

Kynsiä tulisi ravita maissiöljyllä samalla tavalla kuin ihoa ja hiuksia. Tässä tapauksessa öljyä levitetään muutama tipallinen kynsille ja kynsinauhoille. Öljyn imeytymistä voi odottaa tai sitten öljyn voi huuhdella pois muutaman kymmenen minuutin kuluttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *