Miten raskausarvista päästään eroon tehokkaasti kotona?

Voiko raskausarvista päästä eroon omassa kodissaan? Tämä riippuu arpien koosta ja vakavuudesta. Lohduttavaa on se, että säännöllisesti tehdyt raskausarpihoidot voivat vähentää jälkien näkyvyyttä ja jopa parantaa pieniä arpia. Miten kotona voi hoitaa raskausarpia?

Miten ja miksi raskausarpia syntyy?

Mitä raskausarvet ovat? Ne eivät ole vaarallisia mutta hyvin rumia jälkiä ihossa, jotka muodostuvat ihon liiallisesta venymisestä tai kutistumisesta. Iho ei tuota tarpeeksi kollageenia ja siksi se ei pysy mukana tapahtuvissa muutoksissa: iho alkaa haljeta – ihoon syntyy epämiellyttäviä, poikittaisia arpia. Aluksi ne ovat punaisia (tuoreet raskausarvet). Vuosien kuluessa arvet muuttuvat vaaleammiksi ja näkyvät valkoisina, epäsäännöllisinä viivoina. Tavallisimmat syyt ovat:

  • nopea kasvu nuoruudessa,
  • raskaus,
  • nopea painonpudotus,
  • jotkut hormonilääkitykset ja ehkäisylääkkeet,
  • nopea painonnousu.

Miten raskausarvista päästään eroon – oikea ruokavalio

Raskausarvet eivät pidä K-vitamiinista tai sinkistä. Runsaasti näitä ainesosia sisältävän ruokavalion avulla iho saa kimmoisuutensa takaisin nopeammin. K-vitamiinin ja sinkin lisääminen ruokavalioon kannattaa, etenkin kun raskausarvet ovat juuri syntymässä. K-vitamiinia löytää pääasiassa tomaateista, vihreistä lehtikasveista ja maitotuotteista. Sinkkiä saa pähkinöistä, merenelävistä, kurpitsansiemenistä ja versoista.

Miten raskausarvista päästään eroon – kehon harjaaminen

Kuiva kehon harjaaminen on täydellinen hieronta, joka stimuloi verenkiertoa ja parantaa koko kehon toimintaa. Harjaus on tehtävä erityisellä harjalla luonnollisilla harjaksilla. Hieronta aloitetaan aina alhaalta (jaloista) ja sieltä siirrytään sydäntä kohti. Alueita raskausarvilla voi hieroa hieman kauemmin – ihon joustavuus paranee jo kahdessa viikossa. Kehon harjaaminen ei vie paljoa aikaa – noin kymmenen minuuttia päivässä. Hieronnan jälkeen iho on vastaanottavaisempi ravintoaineille, joten sitä kannattaa hyödyntää käyttämällä raskausarpien näkyvyyttä vähentävää voidetta heti harjauksen jälkeen.

Miten raskausarvista päästään eroon – luonnolliset öljyt

Luonnolliset öljyt ovat monipuolisia, todella voimakkaita ainesosia, jotka parantavat ihon ulkonäköä ja tekevät siitä joustavamman. Niitä voi käyttää päivittäin (eikä vain hierontaan), esimerkiksi vahvistavana aineena eri raskausarville suunnatuissa voiteissa ja nesteissä. Ne parantavat ihon rakennetta, antavat kimmoisuutta ja suojaavat uusilta raskausarvilta.

Miten raskausarvista päästään eroon – kaakaovoivoide

Tähän tarvitaan puoli lasillista kaakaovoita (sulata voi vesihauteessa), kaksi teelusikallista mehiläisvahaa, teelusikallinen aprikoosinsiemenöljy, E-vitamiinia nestemuodossa ja vehnäöljyä.

Sekoita kaikki ainesosat keskenään ja sulje ne tiiviiseen, mielellään tummaan astiaan. Levitä voidetta suoraan raskausarville, jopa muutaman kerran päivässä. Voide on myös loistava hierontaan ja jos siihen lisää kahvipuruja siitä tulee todella hyvä, joustavuutta lisäävä kuorintavoide.

Miten raskausarvista päästään eroon – aloegeeli

Sekoita 1/4 lasia aloe veraa (mieluiten geeliä) 1/2 lasilliseen oliiviöljyä tai manteliöljyä. Lisää teelusikallinen E-vitamiinia ja puolikas teelusikallinen A-vitamiinia. Levitä iholle useasti päivässä hieroen hellästi selluliitista ja raskausarvista kärsiviä kohtia.

Miten raskausarvista päästään eroon – liikunta

Kimmoisa, sileä ja joustava iho on pääasiassa liikunnan ansiota, joten sitä kannattaa yrittää harrastaa ainakin kolmesti viikossa tai – jos on kiire – viettää 15 minuuttia päivässä venyttelyjen ja ihoa sekä soluja stimuloivien harjoitusten parissa. Pilates on täydellinen valinta ja se pitää koko kehon harmoniassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *