Parhaat kylpylähoidot huonona päivänä

Vuodenajasta huolimatta meillä on oikeus tuntea masennusta tai kiukkuisuutta. Syksyllä ja talvella voi syyttää huonoa säätä – liian vähän auringonvaloa, liikaa sadetta tai lunta, kovat tuulet ja hyytävä kylmyys tai pakkanne. Kesällä tai keväällä syynä voi olla lomattomuus tai lomalta palaaminen. Kylpylässä käynti on loistava tapa parantaa omaa oloa. Kylpylähoidot muistuttavat meistä kesälomasta ja saa meidät unohtamaan ulkona odottavan kylmyyden. Lisäksi hoidot kohentavat kehoa talven jälkeen ja voivat tuoda iloa kaamosmasennukseen. Lue lisää huonoina päivinä valittavista kylpylähoidoista.

Kylpylähoidot ja -hieronnat huonona päivänä

KALARI – KAI UZHICHIL

on Keralasta, Intian eteläosista, tuleva muinainen syvä urheiluhieronta. Se takaa ja stimuloi kehon joustavuutta ja eloisuutta. Kalarihieronta on hyväksi heille, jotka liikkuvat aktiivisesti. Hieronnan avulla iho muuttuu joustavammaksi ja liikkuvammaksi, verenkierto paranee ja rasvanpoltto lisääntyy. Se tekee laihtumisesta helpompaa sekä parantaa nivelten liikkuvuutta kehoa kääntäessä. Hieronnan paine ja tahti riippuu hierottavana olevan ihmisen ryhdistä. Kalarihieronta rentouttaa lihaksia, pidentää nivelsiteitä ja stimuloi vartalon energiakanavia. Hoito toimii syvästi: se palauttaa kehon rentoutuneeseen tilaan ja antaa tunteen rajattomasta liikkuvuudesta.

Kalari on syvä urheiluhieronta heille, jotka haluavat tuntea vartalonsa toimivan. Hieronta on myös suunnattu säännöllisesti liikkuville tai tanssiville, jotka haluavat parantaa ryhtiään ja venyvyyttään. Hieronnan ansiosta lihakset rentoutuvat ja marman – eli kehon tärkeiden pisteiden – läpi virtaava energia saa stimulaatiota ja hallintaa, joka saa olomme paranemaan.

Kalarihieronta suoritetaan erityissuunnitellulla paksulla ja leveällä matolla. Matto asetetaan lattialle. Hieronta tehdään lämpimällä öljyllä ja Ayurveda -yrteillä.

ABHYANGAM – Mardhayukta Hasta Mukha Abhyangam

on Ayurvedinen kasvo- ja vartalohieronta, joka rentouttaa, puhdistaa ja tasapainottaa. Abhyangam -hieronta vahvistaa ja elvyttää vartaloa, parantaa imunesteiden kiertoa ja vahvistaa vastustuskykyä. Tämän takia sitä suositellaan masennuksesta tai huonosta vastustuskyvystä kärsiville.

Abhyangam -hieronnan ansiosta väsyneet ihmiset voivat tuntea energiavirtauksen ja heidän hermostonsa voi muuttua vahvaksi sekä rauhalliseksi. Lisäksi hieronta antaa iholle pehmeyttä, kosteutta ja kiinteyttä, elvyttäen ihoa. Abhyangam parantaa sisäelinten toimintaa ja auttaa selkäkipujen sekä iskiaskipujen kanssa.

Kasvojen Abhyangam rentouttaa kasvoja ja stimuloi tärkeitä pisteitä – marmaa. Hieronta vähentää stressiä ja paineita sekä puhdistaa ja rentouttaa. Lisäksi hieronta parantaa verenkiertoa ja imunesteiden kiertoa kasvoissa, joka elvyttää ihokudoksia. Säännöllisesti tehtynä hieronta vähentää ryppyjä ja palauttaa luonnollisen hehkun, värin sekä kiillon kasvoihin. Abhyangam on luonnollisin mahdollinen kasvojenkohotus.

PADA ABHYANGAM

on Ayurvedinen jalka-, nilkka- ja pohjehieronta. Hieronta rentouttaa intensiivisesti ja antaa energiaa. Se lisää verenkiertoa, auttaa suonikohjujen parantamisessa ja vähentää pohkeiden turvotusta sekä kipua. Käsittely on toimiva keino jalkojen kuivuutta, halkeilua, pistelyä ja tunnottomuutta vastaan. Se vapauttaa väsymyksestä ja ehkäisee nivelsiteiden sekä lihasten tulehduksia. Hieronta auttaa palautumaan nilkan nyrjäyttämisen, nivelvenähdyksen ja muiden vaivojen jälkeen.

SHIRO ABHYANGAM

on Ayurvedinen päähieronta intensiivisen rentouttavilla ja energisoivilla vaikutuksilla. Hieronta lisää verenkiertoa ja imunestekiertoa pään alueella. Se taistelee unettomuutta, migreeniä ja kuivaa, kutiavaa päänahkaa vastaan. Käsittely rentouttaa kireitä lihaksia ja stimuloi verenkiertoa irrottamaan myrkkyjä. Lisäksi hieronta voi auttaa päänsärkyihin, kipeään niskaan ja poistaa väsymyksen silmistä. Shiro Abhyangamin päätteeksi öljy tulisi puhdistaa iholta.

MUKHA ABHYANGAM

on Ayurvedinen kasvohieronta. Hieronnassa käytetään hyvin hellävaraisia otteita ja siksi se rentouttaa kasvoja ja stimuloi tärkeitä pisteitä (marma). Se vähentää kireyttä ja stressiä kasvojen alueelta sekä puhdistaa ja rentouttaa vartaloa. Mukha Abhyangam -hieronta lisää verenkiertoa ja imunestekiertoa kasvojen alueella ja elvyttää ihokudoksia. Säännöllinen hieronta nuorentaa kasvoja vähentämällä ryppyjä ja antamalla luonnollista eloisuutta, tasaisen ihonvärin ja hohtoa. Mukha Abhyangam on hellä ja toimii luonnollisena kasvojenkohotuksena.

PRISHTHA ABHYANGAM

on Ayurvedinen selkähieronta, joka on hyvin rentouttava ja energiaa antava. Siihen kuuluu Ayurvedisten öljyjen käyttö eri yrteillä. Hieronta auttaa vahvan ja kroonisen selkäkivun, lihasten jäykkyyden sekä hermoihin liittyvien kipujen kanssa. Mukha Abhyangam parantaa selän verenkiertoa ja rentouttaa kehon kireyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *